Documenten Epos

Documenten Epos

Hieronder vind je de bestanden die de basis vormen van wat iedere Eternicaan moet weten, binnen- en buitenspels. Er is één verplicht document: De codex! Daarin staan alle spelregels die je moet weten voordat je afreist naar een nieuw epos of avontuur! De overige documenten zijn om je te ondersteunen bij eventuele keuzes en voorbereidingen! Alle documenten geven binnenspelse informatie tenzij anders aangegeven!

ALGEMEEN

Dit is algemeen gedeelde kennis binnen de spelwereld en het land. Alles meer dan dit zul je binnenspels moeten doorgronden!

  • Codex – alle regels die binnen het Eternicaans Epos of Avontuur van toepassing zijn! (buitenspels document!)
  • Het technieken boek van de Grootmeester – Alle technieken voor leerlingen en gezellen (buitenspels document!)
  • Het Gilde der Schriftgeleerden – Technieken voor leerlingen en gezellen (buitenspels document!)
  • Encyclopedia – wat iedere Eternicaan weet van Eternica
  • Libris Dei – een vertelling over hoe de geloven zijn ontstaan en wat er algemeen gekend is van de geloven
  • Wetboek – iedere Eternicaan dient zich aan de wet te houden… minimale het lager recht, maar voor bijzondere gevallen kijken we ook omhoog! Maar de wet is de wet!

WERELD

Het is wel fijn om te zien hoe de wereld van Eternica in elkaar zit. Dus vandaar dat we hier een wereld- en landkaart neerzetten!

STEDEN EN STREKEN

Uit de Encyclopedia: “Er zijn 9 stadstaten: Moerseynde tussen de gevaarlijke Lissevelden en Schoonstede. Als we de kust blijvenvolgen komen we bij Halinus voor we op de Draekenrugh botsen. Deze hogebergen vormen de natuurlijke grens die ons meer zuidelijk in Seevenkruyse brengt. Volgen we de bergketen dan draaien we Woudvoorde in.
Spieckelspaede en ‘s Graevensburchte zijn de overige oorspronkelijke Zeven Steden. Reitze en Yzergronde zijn de meest recente toevoegingen aan het rijk.
Elk van deze Stadstaten bestaat uit een grote stad die de naam van de stadstaat draagt. Dorpen rond de stad delen diens politieke en militaire macht.

LIEDEREN

Met het overlijden van Cyrion is er ineens een schat aan liederen vrij gekomen. Hier te lezen en luid te zingen voor de monitor. Indien te omslachtig, ze zijn zo gemaakt dat ze makkelijk A5 zijn af te drukken.