Epos

Epos

Wat is Eternicaans Epos?

Eternicaans Epos is een Live Action RolePlay (LARP) – evenement in een high-fantasy, middeleeuws aandoende setting.
Het speelt zich af in het land Eternica, waar onze helden epische avonturen beleven.

We organiseren 4 evenementen per jaar, waarvan 2 drie-daagse weekend-evenementen en 2 “bierschuren”.

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jou. Voor beginnende spelers doen we dit door extra begeleiding. Voor meer ervaren spelers doen we dit door rekening te houden met spelers-achtergronden en persoonlijk plot.

Om dit optimaal te kunnen doen hebben wij momenteel een deelnemersaantal van maximaal 90 personen.

Al onze evenementen zijn ‘all-inclusive’, wat betekent dat al het eten, drinken, snacks en lekkernijen gratis zijn.
Wil je liever figureren? In dat geval verzorgen we ook ingame kledij, accessoires en wapens.
Bovendien zorgen wij voor iedereen voor een overdekte slaaplocatie.

Elk evenement speelt zich af op een andere locatie binnen Belgie. Ook in het spel reizen onze helden rond van locatie naar locatie.

Om te kunnen deelnemen moet je minstens 18 jaar zijn.

Op deze site vind je alle informatie te vinden die nodig is om mee te doen.
Kijk gerust eens rond en graag tot ziens op een van onze evenementen!

Eternica, het Eeuwige Rijk

Eternica, ook wel bekend als het Eeuwige Rijk, is een land doordrongen van politieke steekspelen tussen de vele stadstaten, kerken, hanzen en gildes die het land rijk is. Allerhande obscure organisaties werken achter de schermen teneinde verborgen doelen te bewerkstelligen. Eternica is een land bevolkt met de meest uiteenlopende rassen: gaande van Mensen, Elfen, Orken en Dwergen tot Duisterelfen, elk met hun eigen wereldvisie en doelstellingen.

Overdag onderhandelen edellieden en hoogwaardigheidsbekleders gepassioneerd in de hoofdsteden van de stadstaten. ’s Nachts schuimen spionnen en moordenaars de straten af om de verborgen agenda’s van hun opdrachtgevers uit te voeren. Machtige tovenaars zoeken naar de geheime wetten van de Magie, de Bezwering en de Necromantie, de drie hoge kunsten die Eternica zo rijk en machtig hebben gemaakt. Priesters van de Zeven kerken reizen doorheen gans Eternica op zoek naar oude relieken of op diplomatieke missie ter meerdere glorie van de Zeven Eternicaanse goden. Soldaten, huurlingen en de gevreesde nacht-legioenen bewaken de grenzen die steeds opnieuw belaagd worden door de vele vijanden van het Rijk. In dit land, waar iedereen ambities heeft, kunnen machtige leiders ten val gebracht worden door een handvol ondernemende avonturiers, en kan een arme mijnwerker plots uitgroeien tot een triomferende generaal.

Zoals je ziet, meer dan stof genoeg om een vindingrijke avonturier vele jaren geboeid te houden.
Dit is de tumultueuze wereld waarin jij terechtkomt en waarin je zelf zal moeten vechten om te overleven, zij het met de pen of het zwaard.
Welke rol heeft de toekomst voor jou in petto? Manipulator, toeschouwer of gemanipuleerde?
Alles is mogelijk, in Eternica!

Een wereld waar je zelf de held bent!

Treed binnen in deze wereld met je zelf gemaakte personage.
Het spelreglement biedt een massa aan vaardigheden die je als avonturier in Eternica leren kan.

Wordt een krijger met legendarische krijgskunsten, beoefen één van de Tovers en klim op tot grootmeester van je Hanze, wijdt je leven als priester of paladijn aan één van de zeven kerken of bestudeer één van de vele bloeiende (en boeiende) wetenschappen die de stadsstaten rijk zijn. Verrijk jezelf met de verkoop van handelswaar of als gezel in één van de vele vermaarde gildes. Peuter het geld van je collega avonturiers letterlijk uit hun zakken als een virtuoze beurzensnijder of maak jezelf gevreesd als lid van het officiële moordenaarsgilde.

De mogelijkheden zijn eindeloos en hangen enkel van jouw vindingrijkheid en durf af! Word één van de voornaamste burgers van Eternica, of groei uit tot een gevreesde en ongrijpbare dief die een heel misdaadnetwerk leidt.

Nieuwsgierig? Werp een blik op de codex en laat je verleiden tot het mooiste avontuur uit je leven.

Wie? Wat? Hoe?

Project Eternica was het eerste kindje van VZW Eternica, en zag het levenslicht in 1990. Op dat moment was het de enige Nederlandstalige larp in België. Ondertussen is Eternica die kinderschoentjes wel ontgroeid.