Epos

Epos

Wat is Eternicaans Epos?

Eternicaans Epos of “Epos” is het oudste doorlopende Live Action RolePlay (LARP) – evenement van België.
Het speelt zich af in het land Eternica, op de wereld Dragh, waar onze helden epische avonturen beleven in een rijke middeleeuwse, high-fantasy setting.
De wereld is grimmig en magisch, met een goede toets humor en kameraadschap gesmeed de vuren van avontuur en gevaar.

We organiseren 4 evenementen per jaar: 2 weekend-evenementen (startend vrijdagavond en eindigend zaterdagnacht) en 2 “Bierschuren” (mini-evenementen voor en door spelers).

Je kunt op 2 manieren deelnemen aan ons evenement: als figurant of als speler.

Als figurant ben je een personage dat leeft in onze wereld, en jouw achtergrond en doelen worden uitgeschreven door het scenarioteam om onze wereld vorm te geven. Je krijgt extra begeleiding, er worden figurantendagen georganiseerd en wij voorzien je van een rol, achtergrondinformatie, kledij, wapens, eten, kortom: alles wat je nodig hebt. In ruil daarvoor zorg jij dat onze wereld levend aanvoelt door de herbergier, meester, monster, vader, moeder, … van onze spelers te vertolken.

Als speler maak je je eigen personage met eigen kostuum, achtergrond, persoonlijkheid en doelen. Je speelt en leeft in de wereld en kerft je eigen weg, met alle consequenties vandien. Wij houden rekening met jouw persoonlijke achtergrond en de doelen die jij wilt bereiken en schrijven hier scenario voor.

Om dit optimaal te kunnen doen hebben wij momenteel een deelnemersaantal van maximaal 120 personen.

Al onze evenementen zijn ‘all-inclusive’, wat betekent dat al het eten, drinken, snacks en lekkernijen onbeperkt inbegrepen zijn in de prijs.
Wil je liever figureren? In dat geval verzorgen we ook ingame kledij, accessoires en wapens.
Bovendien zorgen wij voor iedereen voor een overdekte slaaplocatie.

Elk evenement speelt zich af op een andere locatie binnen Belgie (of net over de grens). Ook in het spel reizen onze helden rond van locatie naar locatie.

Om te kunnen deelnemen moet je minstens 18 jaar zijn.

Op deze site vind je alle informatie te vinden die nodig is om mee te doen.
Kijk gerust eens rond en graag tot ziens op een van onze evenementen!

Eternica, het Eeuwige Rijk

Eternica, ook wel bekend als het Eeuwige Rijk, is een land doordrongen van politieke steekspelen tussen de vele stadstaten, kerken, hanzen en gildes die het land rijk is. Allerhande obscure organisaties werken achter de schermen teneinde verborgen doelen te bewerkstelligen. Eternica is een land bevolkt met de meest uiteenlopende rassen: gaande van Mensen, Elfen, Orken en Dwergen tot Duisterelfen, elk met hun eigen wereldvisie en doelstellingen.

Overdag onderhandelen edellieden en hoogwaardigheidsbekleders gepassioneerd in de hoofdsteden van de stadstaten. ’s Nachts schuimen spionnen en moordenaars de straten af om de verborgen agenda’s van hun opdrachtgevers uit te voeren. Machtige tovenaars zoeken naar de geheime wetten van de Magie, de Bezwering en de Necromantie, de drie hoge kunsten die Eternica zo rijk en machtig hebben gemaakt. Priesters van de Zeven kerken reizen doorheen gans Eternica op zoek naar oude relieken of op diplomatieke missie ter meerdere glorie van de Zeven Eternicaanse goden. Soldaten, huurlingen en de gevreesde nacht-legioenen bewaken de grenzen die steeds opnieuw belaagd worden door de vele vijanden van het Rijk. In dit land, waar iedereen ambities heeft, kunnen machtige leiders ten val gebracht worden door een handvol ondernemende avonturiers, en kan een arme mijnwerker plots uitgroeien tot een triomferende generaal.

Zoals je ziet, meer dan stof genoeg om een vindingrijke avonturier vele jaren geboeid te houden.
Dit is de tumultueuze wereld waarin jij terechtkomt en waarin je zelf zal moeten vechten om te overleven, zij het met de pen of het zwaard.
Welke rol heeft de toekomst voor jou in petto? Manipulator, toeschouwer of gemanipuleerde?
Alles is mogelijk, in Eternica!

Een wereld waar je zelf de held bent!

Treed binnen in deze wereld met je zelf gemaakte personage.
Het spelreglement biedt een massa aan vaardigheden die je als avonturier in Eternica leren kan.

Wordt een krijger met legendarische krijgskunsten, beoefen één van de Tovers en klim op tot grootmeester van je Hanze, wijdt je leven als priester of paladijn aan één van de zeven kerken of bestudeer één van de vele bloeiende (en boeiende) wetenschappen die de stadsstaten rijk zijn. Verrijk jezelf met de verkoop van handelswaar of als gezel in één van de vele vermaarde gildes. Peuter het geld van je collega avonturiers letterlijk uit hun zakken als een virtuoze beurzensnijder of maak jezelf gevreesd als lid van het officiële moordenaarsgilde.

De mogelijkheden zijn eindeloos en hangen enkel van jouw vindingrijkheid en durf af! Word één van de voornaamste burgers van Eternica, of groei uit tot een gevreesde en ongrijpbare dief die een heel misdaadnetwerk leidt.

Nieuwsgierig? Werp een blik op de codex en laat je verleiden tot het mooiste avontuur uit je leven.

Wie? Wat? Hoe?

Project Eternica was het eerste kindje van VZW Eternica, en zag het levenslicht in 1990. Op dat moment was het de enige Nederlandstalige larp in België. Ondertussen is Eternica die kinderschoentjes wel ontgroeid.